Route 66

Frank Baas
Fundraising page closed You can't donate anymore
from € 66.666 (9%)

Ik, Frank Baas, bereik op 31 maart 2017 de mooie leeftijd van 66 jaar. Nog diezelfde dag vertrek ik om een jaar lang door Europa te reizen, mijn eigen route 66!

Deze reis onderneem ik niet alleen, maar samen met Dorine (mijn chauffeur, verpleegkundige en steun en toeverlaat tijdens deze mooie reis). Samen reizen we in een aangepaste camper (met lift, hoog/laag bed) door Europa. Deze aanpassingen zijn nodig, ik heb namelijk MS. Om deze reis te kunnen maken en te voltooien moet ik rustmomenten inlassen. Elke maand zullen we daarom 20 dagen op reis zijn en dan weer 10 dagen terugkomen naar mijn thuisbasis Nieuw Unicum, MS Expertisecentrum, om weer op te laden voor de volgende etappe.

Deze reis is mijn droom en een fantastische mogelijkheid om aandacht voor MS te genereren en hiermee geld in te zamelen voor onderzoek. Onderzoek naar MS is vreselijk belangrijk en ik wil me daarom graag inzetten om hieraan bij te dragen.

Ik ben een vreemde vogel: enerzijds een pechvogel, want ik heb MS gekregen, en aan de andere kant ben ik een geluksvogel, want ik ben in de positie dat ik deze reis kan ondernemen. Wat ik met mijn reis wil laten zien is dat je met een chronische aandoening als MS nog steeds je dromen kunt en moet najagen. Vooruit kijken is belangrijk. Mijn boodschap aan iedereen is: focus op wat je nog wel kunt. En geloof me, ik weet als geen ander hoe zwaar het is: niet alleen de lichamelijke kant van deze aandoening, maar ook de verwerking ervan, het verlies van functie en de druk die het geeft op je gezin en je relatie.

Met mijn actie wil ik geld ophalen voor Stichting MS Research en specifiek ten behoeve van het gezamenlijk onderzoek van het VU MS Centrum Amsterdam en MS Expertise Centrum Nieuw Unicum. Deze combinatie omdat ik zelf ongelofelijk blij ben dat Nieuw Unicum bestaat; door de mogelijkheden en zorg die Nieuw Unicum biedt ben ik waar ik nu ben. Ik ben ervan overtuigd dat door samenwerking in onderzoek de oplossing naar MS steeds een stapje dichterbij komt.

Steun je mijn actie en hiermee het onderzoek? Doneer dan op deze pagina! Al het geld gaat rechtstreeks naar Stichting MS Research en dus naar MS-onderzoek! Op deze pagina zal ik regelmatig updates plaatsen van mijn ervaringen tijdens de reis.

Het spreekt voor zich dat de kosten om deze reis te maken voor mijn eigen rekening zijn. Alle donaties gaan dus direct naar MS-onderzoek!


Ons Reisschema:
April: Vlaanderen en Noord-Frankrijk
Mei: Londen en Dorset
Juni: Schotland
Juli: Noorwegen
Augustus: Zweden
September: Denemarken/Noord-Duitsland
Oktober: Zuid-Duitsland en Zwitserland
November: Oostenrijk en Noord-Italië
December: Italië
Januari: Spanje
Februari: Zuid-Frankrijk
Maart: Frankrijk en Wallonië

 

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 3.414 10-05-2018 | 07:31
€ 50 03-09-2017 | 13:40 MS is een vreselijke ziekte en daarom wil ik onderzoek steunen, zodat mensen in de toekomst hier geen of minder last van zullen hebben!
€ 20 23-07-2017 | 17:09 Samen met Frank vechten om MS de baas te worden.
€ 25 15-07-2017 | 00:30 MS is een slopende rotziekte waar ik graag doneer om meer research te kunnen doen.
€ 66 13-07-2017 | 07:54 Omdat er zoveel mensen met MS zijn die afhankelijk worden en er nog steeds niet duidelijk is wat te doen valt aan deze zware ziekte. Als we niets doen, staat alles stil.
View all

Etappe 1

11-05-2017 | 10:44  Na een afscheid 31 maart van familie, vrienden en Nieuw Unicummers op 'de Brink' worden wij om vier uur uitgezwaaid. Wie zijn wij:  - ik, Frank Baas, client in Reigershof, - Dorine, metgezel, verpleegster en chauffeur, - Floris, gast We beginnen aan een reis met een voor invaliden aangepaste camper. De eerst etappe duurt van 31 maart t/n 1 mei en gaat via Nederland, Vlaanderen, Midden Frankrijk weer terug naar Nieuw Unicum. Tussen 1 en 9 april gaan we langs bij familie in Marsum, Bergum, Marknesse, Amersfoort, Zoetermeer en Amsterdam.  Onze route in Nederland loopt via de kop van Noord-Holland, de Afsluitdijk naar Friesland, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Utrecht en Noord- en Zuid Holland. We staan op campings in Callantsoog, Terherne aan het Sneekermeer, Emmeloord en Groenlo. Het is volop lente: bloembollenvelden, bloesem, jong groen, uitbottende bomen en prachtige wolkenpartijen. 5 april is er een tussenstop bij Nieuw Unicum om mijn elektrische rolstoel op te halen. Floris vertrekt dan naar huis. 6 april gaan Dorine en ik via Zoetermeer en Schiphol naar Amsterdam waar een etentje plaats vindt met haar gezin.   We staan 7, 8 en 9 april met prachtig weer op een camping vlakbij het strand van Katwijk aan Zee. 10 april overnachten bij het plaatsje Zele in de buurt van Gent in Vlaanderen. 11 april reizen we via Lille en Reims naar de Champgnestreek in Frankrijk. We rijden met half bewolkt weer langs velden geel koolzaad, bruine omgeploegde akkers, groene weilanden en ontluikende bossen. Drie vrienden sluiten zich per auto bij ons aan. We blijven twee nachten kamperen in Sezanne middenin de Champagne. De drie vrienden slapen in een hotelletje  13 april gaan we naar Dorine's huis in de buurt van Langres. Dorine en de drie vrienden slapen in haar huis.  Ik lig vijftig meter verderop in de camper voor de kerk vlakbij het gemeentehuis.  15 april rijden de vrienden weer terug naar Nederland. Dorine en ik toeren die dag dwarsdoor de Haute Saone, Bourgogne en de Morvan naar mijn broer. De lente is hier al een stapje verder. Na twee dagen bij mijn broer overnachten we bij vrienden aan een stuwmeer in de buurt. De 19de rijden we terug naar Dorine's huis en houden daar tot 30 april echt vakantie. Twee gebeurtenissen: - 22 april stort Franks hoog/laagbed in elkaar, - bij de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen denken de inwoners dat de camper het stembureau is omdat die vlakbij het gemeentehuis staat. De 30ste na tien heerlijke dagen rijden we over autobanen via Nancy, Metz, Luxemburg, Luik, Maastricht, Eindhoven, Utrecht naar Nieuw Unicum. De eerste etappe is voorbij. De lente hebben we nog nooit zo mooi en lang meegemaakt. Het was een groot feest. 
Read more