MS Marathon (research) Support Irmgard Borghouts: niet denken in beperkingen maar in mogelijkheden!

Dit is de actie van Irmgard Borghouts

Nog te gaan

van totaal € 2.000 (75%)

Ik heb vandaag de stoute hardloopschoenen aangetrokken en me ingeschreven voor mijn eerste Marathon op 26 november 2017... ok, halve, maar ieder stapje is er één en ik moet ergens beginnen! Nu denkt u misschien waarom in hemelsnaam? Als wetenschapper aan de Universiteit van Tilburg weet ik hoe belangrijk het is om geld in te zamelen voor fundamenteel onderzoek. Met kennis komen we allemaal steeds een stapje verder. Inhoudelijk verricht ik onderzoek op het terrein van arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. Het streven? Een inclusieve arbeidsmarkt. Te vaak wordt er nog gekeken naar iemands beperkingen in plaats van mogelijkheden waardoor onnodig mensen aan de kant blijven staan. Of mensen zijn werkzaam en worden ziek waardoor ze hun werk niet meer volledig kunnen uitvoeren. Er zijn veel soorten beperkingen, ziektes en handicaps. Waarom kom ik dan in actie voor MS? Omdat er een persoonlijk link is. Mijn zus(je) heeft deze ziekte. Bij de diagnose staat de wereld op zijn kop. Niet alleen voor degene die het overkomt, maar zeker ook de omgeving. Je hele toekomstbeeld verandert. Mijn zusje is een kei in het denken in mogelijkheden, is altijd positief en grijpt kansen. Haalt alles uit het leven wat er inzit en participeert volop. Ze doet de dingen die ze nu nog kan en op haar 'bucketlist' staan en ze probeert het. Het lukt tot het tegendeel is bewezen Voor haar ziekte was ze al avontuurlijk. Zo liep ze stage op Curaçao... dat was voor haar een mooie tijd waar ze nog met veel plezier en een grote glimlach aan terugdenkt. Dus ik ga het proberen. Een marathon lopen op Curaçao en wil 2000 euro ophalen voor de Stichting MS Research. Als je geen stap zet, lukt het nooit. Zet u ook een klein financieel stapje om de volgende doelen te bereiken: - optimaliseren kwaliteit van leven bij mensen met MS - vaststellen van de oorzaken van MS - verbeteren van diagnose en behandelingen van mensen met MS? DANK!

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
17-11-2017 | 23:02
17-11-2017 | 22:54 Irm en Ingrid heel veel succes, maar ook heel veel lol en geniet ze. Ben nu al trots op jullie!
17-11-2017 | 09:55
16-11-2017 | 16:52 Veel plezier met lopen. En hopelijk haal je heul veul geld op voor ms research. Groet Inge en Vincent van Mobiliteit Utrecht
15-11-2017 | 23:56
Bekijk alle

De teller staat nu op € 1.000 euro!!

24-09-2017 | 20:29 www.inactievoorms.nl/actie/irmgard-borghouts   WIHOE!!! met de donatie van vandaag van magic balloon art staat mijn teller nu op 1.000 euro! Mijn zusje Ingrid heeft  nu 693 euro opgehaald voor stichting MS research.  Dankjewel lieve donateurs en bedrijven!  Over twee weken, op 8 oktober 2017, loop ik de generale. Een halve marathon in Eindhoven.    Ondertussen train ik gewoon door om mijn doel te bereiken.  Helpen jullie mee, mijn actie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen? Dankjewel!  
Lees meer