MS Marathon (research) Support Irmgard Borghouts: niet denken in beperkingen maar in mogelijkheden!

Dit is de actie van Irmgard Borghouts
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.000 (99%)

Ik heb vandaag de stoute hardloopschoenen aangetrokken en me ingeschreven voor mijn eerste Marathon op 26 november 2017... ok, halve, maar ieder stapje is er één en ik moet ergens beginnen! Nu denkt u misschien waarom in hemelsnaam? Als wetenschapper aan de Universiteit van Tilburg weet ik hoe belangrijk het is om geld in te zamelen voor fundamenteel onderzoek. Met kennis komen we allemaal steeds een stapje verder. Inhoudelijk verricht ik onderzoek op het terrein van arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. Het streven? Een inclusieve arbeidsmarkt. Te vaak wordt er nog gekeken naar iemands beperkingen in plaats van mogelijkheden waardoor onnodig mensen aan de kant blijven staan. Of mensen zijn werkzaam en worden ziek waardoor ze hun werk niet meer volledig kunnen uitvoeren. Er zijn veel soorten beperkingen, ziektes en handicaps. Waarom kom ik dan in actie voor MS? Omdat er een persoonlijk link is. Mijn zus(je) heeft deze ziekte. Bij de diagnose staat de wereld op zijn kop. Niet alleen voor degene die het overkomt, maar zeker ook de omgeving. Je hele toekomstbeeld verandert. Mijn zusje is een kei in het denken in mogelijkheden, is altijd positief en grijpt kansen. Haalt alles uit het leven wat er inzit en participeert volop. Ze doet de dingen die ze nu nog kan en op haar 'bucketlist' staan en ze probeert het. Het lukt tot het tegendeel is bewezen Voor haar ziekte was ze al avontuurlijk. Zo liep ze stage op Curaçao... dat was voor haar een mooie tijd waar ze nog met veel plezier en een grote glimlach aan terugdenkt. Dus ik ga het proberen. Een marathon lopen op Curaçao en wil 2000 euro ophalen voor de Stichting MS Research. Als je geen stap zet, lukt het nooit. Zet u ook een klein financieel stapje om de volgende doelen te bereiken: - optimaliseren kwaliteit van leven bij mensen met MS - vaststellen van de oorzaken van MS - verbeteren van diagnose en behandelingen van mensen met MS? DANK!

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
03-12-2017 | 16:55 Ik wil graag doneren aan zo'n goed doel en een actie zoals deze steun ik graag.
30-11-2017 | 08:30
26-11-2017 | 09:06
25-11-2017 | 16:55
23-11-2017 | 12:11
Bekijk alle

Wiehoeeee! Doel bereikt.

03-12-2017 | 20:47 Na maanden van trainen door weer en wind was het dan eindelijke zover. De run in the sun! Vorige week liep ik de halve marathon op Curacao. De hitte, luchtvochtigheid en hoge Julianabrug maakten het loodzwaar, maar het is gelukt!  Dank voor de donaties, lieve kaartjes, aanmoedigingen  en berichtjes op Facebook. Deze hielpen ons er echt door heen. Ik kwam met een smile over de finish. Zojuist heeft een anonieme donateur er voor gezorgd dat mijn teller op 2.000 euro staat voor stichting MS Research. Ik ben net terug in Nederland en heb het harstikke koud (32 graden verschil) maar alle support geven me een heel warm gevoel. DANKJULLIEWEL!
Lees meer