Jasper maakt zich sterk tegen MS!

Jasper Toemen
Closed You can't donate anymore
from €5.000 (101%)

Welkom allemaal!

Het is zover, ik ga voor het eerst in mijn leven een Marathon lopen. Ik loop deze 42,2 km durende Marathon in Amsterdam speciaal voor mijn vriendin Nelke die de ziekte MS heeft. MS is een ongeneselijke en complexe ziekte van het centrale zenuwstelsel.

Toen Nelke en ik 1.5 jaar geleden elkaar leerde kennen werd ik al snel geconfronteerd met haar ziekte. Ik ken haar als een super sportieve en nuchtere vrouw die heel de wereld aan kan. Natuurlijk is de ziekte MS altijd aanwezig en zitten we beide met tranen in onze ogen als we het over de toekomst hebben met deze ziekte.

Voor mij is het moeilijk om te zien dat zo'n jonge vrouw een extreem onzekere en niet te stoppen ziekte heeft. Het dagelijks innemen van medicatie, ziekenhuis bezoekjes en het verdriet die gepaard gaan bij MS heeft bij mij een hoop emotie los gemaakt.

Ik wil er daarom alles aan doen om het onderzoek naar MS te steunen. De ziekte MS is vooralsnog niet te stoppen dit mede omdat de oorzaak nog niet geheel bekend is.

De uitdaging om een loodzware Marathon te gaan lopen als totaal onervaren loper geeft mij nog meer energie om mijn best te doen voor deze ziekte. Ik zal de komende maanden hard moeten trainen en zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen richting deze Marathon. Nelke en ik zullen namelijk samen deze Marathon lopen!! 

Ik zou het super vinden als jullie zouden willen doneren, ik zal jullie eeuwig dankbaar zijn!

Groeten Jasper Toemen

 

Wat is MS? Multiple Sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en het ruggenmerg). Rondom de zenuwen van en naar het centrale zenuwstelsel zit een beschermlaag: ‘myeline’, wat ervoor zorgt dat boodschappen vanuit de hersenen snel door de zenuwbanen vervoerd kunnen worden. Bij iemand met MS ontstaan er ontstekingen en uiteindelijk littekens in deze beschermlaag. De verharding die door de littekens ontstaat heet sclerose. Hierdoor komen opdrachten vanuit het centrale zenuwstelsel niet goed aan bij de spieren of organen. Dit kan leiden tot verschillende klachten, zoals uitvalsverschijnselen, krachtsverlies, blindheid, extreme vermoeidheid of geheugenproblemen.

 

View all
€100 21-10-2018 | 17:58
€25 21-10-2018 | 09:54
€150 20-10-2018 | 23:01
€15 20-10-2018 | 22:05 Je bent een kanjer dat je dit doet. Ik ben er morgen ook en hoop dat ik je zie. Het gaat je lukken.
€25 20-10-2018 | 20:34 Succes maat!!
View all

Nog 4 weekjes tot de Marathon van Amsterdam!

19-09-2018 | 11:46 Hallo allemaal! Ondertussen zijn we de €4000 gepasseerd en loop ik over 4 weken de Marathon van Amsterdam voor de ziekte MS en mijn vriendin Nelke. 2 weken geleden heb ik voor het eerst een oefenwedstrijd gelopen 16.1km (CZ Tilburg Ten Miles) en afgelopen zondag dan ook voor het eerst 30km wat eigenlijk best wel goed ging. Nog 4 weken hard trainen en we gaan evoor!   Ik wil jullie alvast allemaal bedanken voor ruim 120 verschillende donaties.  Groeten Jasper Toemen
Read more