Een sportief en goed doel combineren

Erwin de Wit

( Member of team: Move for MS )

from €750 (121%)

Ik ben Erwin de Wit, 54 jaar en inderdaad de vader van 2 van de deelnemers aan deze alternatieve tocht voor MoveforMS. Al heel wat jaren werkzaam bij de brandweer en daar moet de fitheid zeker goed zijn. Het sportieve dat Richard en Patrick al jaren op veel fronten laten zien, hebben ze van geen vreemde. In mijn jonge jaren was ik al actief bij hardloopwedstrijden, kwart triatlons en fietste ik graag door de Alblasserwaard. De racefiets werd verkocht en mijn focus lag daarna meer bij het hardlopen. Na 5 keer als loper te hebben meegedaan aan de Roparun kwam er ook een verzadigingspunt bij het rennen. Het trainen is er altijd wel ingebleven, en daarnaast was het squashen een leuk alternatief. In de Corona periode liep ik een lichte blessure op aan mijn elleboog en dus maar weer gestart met mijn oude hobby hardlopen en af en toe de racefiets van Patrick geleend om met Richard een beetje te trainen. De smaak had ik zo weer te pakken. En dus was deelnemen aan de Nederlandse versie van de sponsortocht voor MS de volgende stap. Ik heb er veel zin in en ben de komende maanden naast de echte buiten kilometers ook regelmatig binnen aan het trainen op de Tacx. Meters maken en geld inzamelen voor het goede doel.

In de week van 21 tot en met 28 augustus staan er diverse routes op het programma. In ieder geval een deel van de Amstel Goldrace! Totaal ruim 500 kilometer, en oh ja om feeling te krijgen fietsen we vanuit de woonplaats Ridderkerk naar Slenaken. Zo'n 200 km om er in te komen.

Pure teambuilding! En niet te vergeten kan ik zo samen met Carla ook de jonge honden nog wat ‘in toom houden’. Nu alleen nog bijhouden tijdens de tochten. Mooie uitdaging toch?

View all
€25 26-08-2022 | 18:18
€20 27-08-2021 | 21:09 Lekker gewerkt kanjer, nu uitrusten zodat je maandag weer kan piket kan draaien.
€15 27-08-2021 | 20:53 Goed bezig kanjer! Milan GNT
€25 27-08-2021 | 09:01
€10 27-08-2021 | 08:40
View all

The day after

30-08-2021 | 19:53 In één woord geweldig. Dat is wat het eerste in mij op komt als ik terugkijk op onze fietsweek. Veel uren getraind en daarvoor ook naar heuvelachtig gebied gereden (Wageningen en de Posbank). Maar wat een verschil met het echte Limburgse landschap. Veel klimmen en natuurlijk dan ook dalen. Sommige afdalingen (en beklimmingen) leken voor mij wel op ritten uit de Tour.  Snelheden tussen 10 en 60 km/uur.  Bij sommige afdalingen zag ik de teamleden (en dan natuurlijk extra gelet op Richard en Patrick) voorbij gaan op de dunne bandjes en hield ik mijn hart vast. Maar alles ging gelukkig goed en iedereen is weer veilig thuisgekomen. Op zich is het met het materiaal prima gegaan. Een paar lekke banden en een ketting die vastzat tussen de cassette en de as heb ik kunnen oplossen. Anders was het bij de afgebroken shifter, kapotte as in een voorwiel en een vastloper in een trapas. Die waren daar niet te verhelpen. Inmiddels staan onze fietsen weer nagekeken en opgepoetst in de schuur. Zodra mijn brandweerdienst (OvD) erop zit dan stap ik weer op de fiets. Het doel van onze fietsweek was geld ophalen voor Move for MS. Dat is gelukt. Het streefbedrag van €5000 werd enkele weken geleden al bereikt, bedrag werd opgetrokken naar €6000 en inmiddels zijn we daar ook al weer dik overheen. Echt geweldig om straks een groot bedrag te schenken aan Stichting MS Research. Ontzettend bedankt voor jullie steun, donaties, leuke berichten op sociale media en ook de persoonlijke belangstelling! We gaan nadenken over onze volgende missie 😉🚴‍♀️   Erwin 
Read more