In 2024 van Maastricht naar huis een tocht van 250km fietsen

Jako Langeveld

( Member of team: Trap de langste dag weg )

from €5,432 (148%)

Steun mij..

Ik ga 250 kilometer fietsen voor MS research

De afgelopen jaren heb ik al vele fietstochten gefietst om geld op te halen voor verschillende goede doelen. Dit jaar wil ik dat doen voor MS research en hun onderzoek naar de erfelijkheid van MS.

Op 24 en 25 juni fiets ik op de langste dagen van het jaar, samen met mijn vrienden, voor MS research van Rotterdam naar Groningen. Een fietstocht van 250 km. 

Het streefbedrag is 10000 euro. Helpt u ook mee? Alle beetjes helpen.

Alvast bedankt!

Jako

 

Ik steun dit onderzoek!

Dr. Iris Jonkers, onderzoeker bij MS Centrum Noord Nederland.

“Sommige mensen met een erfelijke aanleg krijgen

MS en anderen niet. Ik wil begrijpen waarom.”

MS is niet erfelijk, ook al spelen erfelijke factoren wel een rol. De kans dat familieleden van mensen met MS, zoals een kind of broer en zus, ook MS krijgen is heel klein: tussen de 1 en 3%. Zelfs eeneiige tweelingen – met precies hetzelfde erfelijke materiaal – ontwikkelen vaker niet dan wel allebei MS. Gemiddeld heeft iemand in Nederland een kans van 1 op 700 om MS te krijgen, in sommige families is deze kans dus iets hoger. De kans op MS neemt toe wanneer mensen dezelfde genen hebben, maar er is niet één gen dat MS veroorzaakt. Sterker nog, er zijn minstens 230 genetische variaties waarvan we weten dat ze met MS verband houden. Een mens heeft echter in totaal meer dan 20.000 genen. Hoe meer van deze MS-risico genen een persoon heeft, hoe groter de kans is dat hij/zij MS ontwikkelt. Dat is waar dit onderzoek zich op focust bij het onderzoek van Iris Jonkers, waarbij de erfelijke aanleg van MS wordt onderzocht.

 

View all
€150 24-11-2023 | 18:26 Marco Dankjewel voor dit momentje
€15 16-09-2023 | 23:47 Succes komende weekend!
€5 28-06-2023 | 09:34
€15 26-06-2023 | 11:33 Klasse gedaan allemaal, helemaal TOP
€25 25-06-2023 | 22:07
View all

info

21-06-2023 | 10:47   Hier de link met de laatste route informatie Bekijk hier de laatste route informatie --   Beste lezers, Met nog maar drie dagen te gaan kijken we uit naar de aanstaande fietstocht. Een lange periode van voorbereiding gaat hieraan vooraf en we hopen dat iedereen er klaar voor is. Gelukkig lijken de weergoden ons goed gezind te zijn. Op zaterdagochtend vertrekken we om 7:45 uur vanaf de Hemweg, dus zorg ervoor dat je op tijd bent, vooral als je nog spullen moet laden. Om 9:00 uur gaan we van start vanuit Rotterdam. De fietsers dragen hun MS Research tenue en de begeleiders dragen oranje MS Research shirts. Op zondag zullen we ook proberen om in het fietsenue te fietsen, dus vergeet niet om reserve fietskleding mee te nemen, zoals een extra jasje, shirtje, sokken, enzovoorts. Vanuit Rotterdam vertrekken Jako, Theo, Jeroen, Bernard, Joep, Naomi en William. Vanuit Zwolle vertrekken Roderik, Buf en Tessa, en vanuit Assen vertrekken Diana, Francis, Koen en Hugo. Tijdens de laatste etappe van Assen naar Groningen zullen we ook vergezeld worden door medewerkers van MS Centrum Noord Nederland. Belangrijk is dat tijdens deze laatste etappe iedereen zijn oranje MS Research shirt draagt. We maken ook gebruik van een tijdelijke app groep genaamd TdLDW voor vragen, opmerkingen en het delen van foto's en filmpjes met betrekking tot de route en begeleiding. Deze app groep is vanaf woensdag beschikbaar. We hopen op een succesvolle en veilige fietstocht! Met vriendelijke groet, Het TdLDW team.
Read more