Ik ga 250km fietsen

Jako Langeveld

( Member of team: Trap de langste dag weg voor MS Research )

nog te gaan

from €5.432 (92%)

Steun mij..

Ik ga 250 kilometer fietsen voor MS research

De afgelopen jaren heb ik al vele fietstochten gefietst om geld op te halen voor verschillende goede doelen. Dit jaar wil ik dat doen voor MS research en hun onderzoek naar de erfelijkheid van MS.

Op 24 en 25 juni fiets ik op de langste dagen van het jaar, samen met mijn vrienden, voor MS research van Rotterdam naar Groningen. Een fietstocht van 250 km. 

Het streefbedrag is 10000 euro. Helpt u ook mee? Alle beetjes helpen.

Alvast bedankt!

Jako

 

Ik steun dit onderzoek!

Dr. Iris Jonkers, onderzoeker bij MS Centrum Noord Nederland.

“Sommige mensen met een erfelijke aanleg krijgen

MS en anderen niet. Ik wil begrijpen waarom.”

MS is niet erfelijk, ook al spelen erfelijke factoren wel een rol. De kans dat familieleden van mensen met MS, zoals een kind of broer en zus, ook MS krijgen is heel klein: tussen de 1 en 3%. Zelfs eeneiige tweelingen – met precies hetzelfde erfelijke materiaal – ontwikkelen vaker niet dan wel allebei MS. Gemiddeld heeft iemand in Nederland een kans van 1 op 700 om MS te krijgen, in sommige families is deze kans dus iets hoger. De kans op MS neemt toe wanneer mensen dezelfde genen hebben, maar er is niet één gen dat MS veroorzaakt. Sterker nog, er zijn minstens 230 genetische variaties waarvan we weten dat ze met MS verband houden. Een mens heeft echter in totaal meer dan 20.000 genen. Hoe meer van deze MS-risico genen een persoon heeft, hoe groter de kans is dat hij/zij MS ontwikkelt. Dat is waar dit onderzoek zich op focust bij het onderzoek van Iris Jonkers, waarbij de erfelijke aanleg van MS wordt onderzocht.

 

View all
€25 28-05-2023 | 21:08
€25 28-05-2023 | 15:14 Wat een mooie actie. Heel veel succes 🧡
€15 28-05-2023 | 08:46
€25 27-05-2023 | 06:56
€25 26-05-2023 | 21:31
View all

Training

28-05-2023 | 16:15 Trainingsrit van Tessa en Buf voor "Trap de langste dag weg voor MS Research". Tessa en Buf zijn beiden fervente fietsers en hebben zich aangemeld voor de actie "Trap de langste dag weg voor MS Research". Deze eenmalige actie heeft tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). Tessa en Buf fietsen de laatste etappe mee van Assen naar Groningen. Om zich voor te bereiden op deze uitdagende rit hebben Tessa en Buf onlangs hun eerste trainingsrit voltooid. Ze kozen voor een route van 20 km langs de mooie plassen en weilanden van Vikeveen. Het weer was perfect en de omgeving was adembenemend. Tijdens de rit trainden Tessa en Buf hun conditie, uithoudingsvermogen en fietsvaardigheden. Ze fietsten in een stevig tempo en moedigden elkaar aan om de rit tot een succes te maken. Na afloop waren ze beide erg voldaan en klaar voor de volgende uitdaging. Tessa en Buf zijn vastbesloten om hun beste beentje voor te zetten tijdens de actie "Trap de langste dag weg voor MS Research". Ze hopen op deze manier hun steentje bij te kunnen dragen aan het vinden van een genezing voor MS. Wij wensen hen veel succes en kijken uit naar hun volgende trainingsrit!
Read more