Kom in actie voor Stichting MS Research

Welkom op ons actieplatform. Via ons actieplatform kan je eenvoudig geld inzamelen voor Stichting MS Research. Dit kan op twee manieren:

1. Steun een bestaande actie met een donatie.
2. Maak je eigen persoonlijke actiepagina aan.

Doneer nu     Start actie

Waarom is onderzoek naar MS nodig?
In Nederland heeft 1 op de 700 mensen MS. MS is zeer ingrijpend voor de persoon zelf en zijn omgeving. De diagnose wordt vooral gesteld bij personen tussen de 20 en 40 jaar oud. Juist op deze leeftijd geven veel mensen hun leven vorm en maken ze plannen voor de toekomst.

Als je gezondheid het af laat weten, is beter worden je liefste wens. Voor mensen met MS kan die wens nog niet vervuld worden, omdat er nog geen oplossing is voor deze letterlijk en figuurlijk zenuwslopende ziekte. Wel is er door wetenschappelijk onderzoek zicht en hoop op een betere toekomst. Meer weten betekent meer kunnen doen. Zonder geld geen onderzoek en zonder onderzoek geen kennis over de ziekte en dus geen betere behandelingen of medicijnen. We kunnen je hulp daarom ontzettend goed gebruiken. Iedere actie - groot of klein - brengt de oplossing een stapje dichterbij; alles is welkom en alles draagt bij.

Doe mee en kom in actie tegen de ziekte MS!

Read more Read less
View all
In de Mei MS-maand vragen wij op een sympathieke manier extra aandacht voor multiple sclerose en het belang van onderzoek naar oorzaken en oplossingen.  Op 1 mei verschijnen in alle regionale/landelijke edities van het AD tien verschillende persoonlijke portretten. >> Klik op de foto's onderaan deze pagina voor de 10 interviews en acties. Stuk voor stuk verhalen van mensen die zelf, in hun naaste omgeving of in hun werk te maken hebben met MS. En dus de eersten zijn die van harte zullen onderstrepen dat onderzoek naar MS hard nodig is en blijft. Om die reden vertellen zij niet alleen hun verhaal, maar komen zij ook in actie om op een positieve (en veelal sportieve) manier donaties voor MS-onderzoek te werven, in dit geval voor onderzoek naar verbeteringen binnen het diagnose stellen. Uiteraard hopen ze dat zo veel mogelijk mensen geraakt worden door hun verhalen en daaraan willen bijdragen. 10 deelnemers, 10 mooie acties. Geen van hen doet het voor zichzelf, maar allemaal voor anderen. Alleen dat is al een reden om ze te steunen, toch?! Elke deelnemer organiseert een eigen persoonlijke actie. Soms creatief, soms sportief. Voor elk wat wils. Maar allemaal met hetzelfde doel en vanuit dezelfde wens: geld inzamelen voor meer MS-onderzoek. Zodat de diagnose (niet voor niets thema van 2024) sneller duidelijkheid kan bieden in onzekere tijden en er na de diagnose ook betere, persoonlijke behandelingen mogelijk zijn, op maat van de patiënt en zijn of haar symptomen. Laat je inspireren! En natuurlijk kun je ook zelf een actie starten in de mei MS-maand.                 
View all

Create your fundraising page or join a team with friends, co-workers, your sports team or class mates. Take a look at these inspiring examples.

Start fundraising
View all
€15

Katinka

22-07-2024 | 09:45 To: Hardlopen voor MS Research