Grote uitdaging

10-06-2019 | 00:00

 Zaterdag 8 juni. Ben van plan om de Michaëlmars te lopen. Voor mij een grote uitdaging.    1:   Het heeft de laatste dagen flink gestormt, en het waait nog steeds erg hard.    2:  er is niemand die mij vergezeld.    Spannend.....          Het begon al goed. Wekker liep niet af. Gelukkig werd ik toch op tijd wakker , had alles de vorige avond al klaar gelegd. Kon dus nog op tijd vertrekken. Op naar Nijmegen, kijken hoe het er uit ziet na een jaar van afwezigheid.  In de voorlaatste straat om bij de startlocatie te komen, stond een politie auto met zwaailicht. Er lag een grote boom dwars over de weg. Lang leve de tom-tom om via een omweg goed aan te komen. Daar heb ik mij aangemeld voor de 42 km. Ik kreeg een routebeschrijving en extra uitleg dat de laatste km extra bepijld waren vanwege omgewaaide bomen. Oké,.... uh...(help) Nou ja, we zien wel.

Om 7:30 uur vertrokken, het is droog , het waait wat, in een lekker tempo-tje. Volg de pijlen en hou je aan de beschrijving. Ja..... rechts af bosweg in. Dat deed ik dus .  Toch even opletten wat mijn achtervolgers deden. Nou, deze liepen dus wel eerst nog een stukje recht door, om vervolgens rechtsaf  de Bosweg in te lopen. Ik ben vervolgens met hen een stuk opgelopen. Iets later kwamen er lopers ons tegemoet. Dit vanwege het ontbreken  (weggewaaide ? )  pijl. Na contact met de marsleiding te hebben opgenomen, heeft deze ons op het juiste spoor gezet. Al met al zal het in totaal een 1/2 km gescheeld hebben. Ieder nam weer zijn / haar eigen wandeltempo aan. Het liep verder lekker, de 1e rustpost voorbij gelopen. Omgeving was schitterend om in te lopen. Glooiend, bos, en dan weer wat met bebouwing. In Bredeweg een pauze genomen. Ff lekker een bakkie koffie en een toilet. Deze keer niet hoeven te zingen ;-)  Vervolgens weer op pad. Deze keer richting Plasmolen. Zo veel herkenbare plekken.

Een was wel heel bijzonder.......  Lopen langs jachtslot Mookerheide .                 Juli 2013, mijn 3e x Nijmeegse 4 daagse. Het MaatjeS project. Een hele groep lopers die zich in zette voor stichting M S Research, verbleven daar. Ik mocht mij bij hen aansluiten. Het is een hele bijzondere 4 daagse geweest. Met elkaar uit en thuis. Logeren in een bijgebouw. Met z'n drieën op 1 bloedhete kamer slapen. (Marleen en Suzanne) Verzorging was geweldig!  Dank daar voor.    Sinds dat jaar zit ik vast aan een Maatje t. w. Jolanda.          Elke daaropvolgende 4 daagse hebben wij samen gelopen. En dit jaar weer :-)      Ik hoop dat het beter zal gaan dan met het jachtslot / slaapaccommodatie ( tuin overwoekerd/ staat leeg / sloop?)        Vervolgens lekker doorgelopen, Heumensebaan, Groesbeekseweg, al slingerend naar de start / finish. Ook het laatste stukje ging goed, was duidelijk aangegeven. Net de laatste 100 meter wat regen gehad. Al met al geboft met het weer, en ook met de omgewaaide bomen. Iets voor 15:00 uur binnen. oeps, een beetje eerder dan gedacht. Nog even wat gedronken  en dan weer lekker naar huis. Douchen, chillen, bijkomen.

Vreemd dat de hele dag niemand naar de betekenis van het t shirt dat ik droeg, vroeg / opmerkingen had. Is M .S. zo onbekend? Daarom des te belangrijker om hier meer bekendheid aan te geven. Steun mijn actie naar onderzoek .

Tot de volgend keer.